Thursday, June 28, 2012

Pasta rukola pestoga

Eelmisel nädalavahetusel kohtusin erinevates seltskondades kahe oma blogi jälgijaga (tervitused neile) ja päris piinlik hakkas endal, sest tõesti on see nurgake siin viimasel ajal kuidagi unarusse jäänud. Põhjuseks siis uue elamise sisustamine ja et alguses polnud meil ka õiget söögilauda, siis olidki köögitegemised võimalikult lihtsat ja kiiret sorti. Nüüd aga katsun ennast parandada ja panen siia kirja ühe pastaretsepti, kus sees sain kasutada kingituseks (otse Itaaliast) saadud rukola pestot.

250 g meelepärast pastat

250 g šampinjone või veisefileed

natuke küüslauku

200 ml kohvi- või köögikoort

1/2 väikest purki päikesekuivatatud tomateid

2 tl rukola pestot

soola, musta pipart

parmesani

Haki seened või liha peeneteks ribadeks, pruunista need pannil oliiviõlis. Lisa purustatud küüslauk, kuumuta läbi. Lisa juurde koor ja pesto, sega läbi. Lisa tükeldatud tomatid, kuumuta keemiseni. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, nõruta sõelal ja lisa kastmele. Serveerides maitsesta parmesani ja värskelt jahvatatud pipraga.

No comments:

Post a Comment