Monday, July 23, 2012

Kamakook

Viimasel ajal olen enda jaoks taasavastanud kama (ühe mõnusa suvise vahepala soovitus minu poolt on segada kamajahu maitsestamata jogurtiga, siis lisada natuke suhkrut ja viimasena segada juurde värsked vaarikad) seega tuli mõte ka koogis antud jahu kasutada. Koogile lisameki andmiseks kasutasin veel kodus leiduvat Vana Tallinna koorelikööri ja kaunistamiseks kasutasin suurt lemmikut lapsepõlvest ehk kamašokolaadi.

Põhi:

1 pakk Selga iiri kreemi küpsiseid

ca 75 g võid

1 sl Vana Tallinna koorelikööri

Täidis:

400 g toorjuustu

2 dl hapukoort

4 sl kamajahu

2 dl vahukoort

1 dl suhkrut

4 tl želatiini

4 sl vett

1 sl Vana Tallinna koorelikööri

50 g kamašokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning koorelikööriga. Suru saadud segu ümara lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja kamajahu. Vahusta koor suhkruga. Sega väikses topsis želatiin veega ja lase mõni minut paisuda, aseta tops kuumaveevanni ja sulata kuni želatiin muutub ühtlaseks vedelaks seguks, jahuta veidi. Lisa želatiinisegule kooreliköör. Kalla jahtunud želatiinisegu pidevalt segades toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud koor. Kalla täidis jahtunud põhjale ja tõsta kook külmkappi tarduma (vähemalt 5 tunniks). Enne serveerimist kaunista kook hakitud šokolaadiga (soovi korral lisa ka värskeid marju).

No comments:

Post a Comment