Kerge ja kiire marinaad, mis sobib hästi nii kala küpsetamiseks ahjus kui ka grilli peal. Et mõlemad marinaadis kasutatavad kastmed on soolased, siis kalale enam eraldi soola lisama ei hakanud. Kui kala on valmis võib enne serveerimist veel peale puistada värsket murulauku. Kõrvale tegin seekord grillitud köögiviljad, nende maitsestamiseks olen kasutanud nii grillõli kui ka glasuuri.
1 kg lõhe- või forellifileed
4 tl sojakastet
1 tl vedelat mett
2 tl Worchesteri kastet
sidrunipipart
150 - 200 gr murulauguga toorjuustu
Lisandiks:
1 suvikõrvits
2 paprikat
250 g šampinjone
SM ananassiglasuuri
Sega mesi, sojakaste ja worchesteri kaste omavahel kokku. Lõika filee ca 6 tükiks ja määri marinaadiga korralikult kokku. Lase kalal vähemalt tund aega marinaadis seista. Seejärel maitsesta pipraga ja määri pealt toorjuustuga. Paki kalatükid fooliumisse ja tõsta ahju või grillile küpsema ( küpsetusaeg oleneb kalapaksusest, aga 200 kraadises ahjus läks ca 15-20 minutit). Lisandiks valmista köögivilju, lõika suvikõrvitsast seibid (ära koori) ja paprikast suuremad kuubikud. Lükka seened, paprika ja suvikõrvits vaheldumisi väiksemasse vardasse. Pintselda pealt glasuuriga ja aseta grillile (ära üle küpseta, köögiviljad peaks kergelt krõmpsud jääma).
No comments:
Post a Comment