Friday, August 24, 2012

Kukeseenepasta

Sain väiksema portsu kukeseeni, kuna tundus, et lihtsalt kastme tegemiseks võib neist väheseks jääda, siis otsustasin seened hoopis pasta tegemisel ära kasutada. Toidu õnnestumise juures mängib kindlasti rolli ka komponentide värskus: vahetult metsast korjatud seened olid hoopis teise meki ja konsistentsiga, kui mõnda aega hiljem poest toodud seened, mis olid kuidagi puised, kuivad ja maitsetud. Koguste osas pean taaskord tõdema, et kui kohe kirja ei pane, siis pärast on väga raske meenutada, aga umbes nii ta kokku sai.


300 g meelepärast pastat

400 g kukeseeni

1 sibul

2 küünt küüslauku

1 dl valget veini

2 dl (vahu/toidu/kohvi)koort

1/2 karpi kukeseenemaitselist Merevaiku

kimp värsket basiilikut või tilli

soola, musta pipart

parmesani

Prae tükeldatud kukeseened pannil õlis kergelt läbi, lisa ka hakitud sibul ja küüslauk, pruunista. Lisa vein ja kuumuta kiirelt läbi, seejärel sega hulka koor ja sulatatud juust. Kuumuta ja sega, kuni kaste on ühtlane. Maitsesta hakitud baiiliku (või tilliga), soola ja värskelt purustatud musta pipraga. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente ja sega kastme hulka. Serveerimisel raputa soovi korra peale riivitud parmesani.

2 comments: