Friday, September 14, 2012

Toscakook pohladega

Jätkan siis pohla lainel. Esimene asi, mis pohladega seoses pähe turgatas oli martsipan, kuna see on üsna magus ja marjad üsna hapud sobivad nad omavahel hästi kokku ja tekitavad mõnusa tasakaalu. Kuid ka siinsamas blogis on juba üks sarnane postitus olemas, sealt edasi mõeldes, et mis on veel päris magus meenus toscakook. Tavaliselt oleme harjunud seda tegema ju hapukate õuntega, aga miks mitte proovida ka hapude marjadega, jääbki koorimise ja tükeldamise vaev ära. Pean veel mainima, et minu laste seas ei ole pohlad üldse mitte populaarsed, aga selles magusa kattega koos läks isegi see kook hästi kaubaks.
Ahjaa, selle pean ka ära mainina, et soovitan soojalt kooki teha kõrgete äärtega lahtikäivas vormis, kuna esimest korda tegin seda madalas keraamilises vormis ja pärast sain päris tükk aega ahju rookida.


Tainas:

3 muna

2 dl suhkrut

3 dl jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

50 ml piima

100 g võid

ca 2,5 dl pohli

Kate:

75 g võid

1,5 dl suhkrut

2 sl jahu

50 ml piima või kohvikoort

100 g mandlilaaste

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kuivained. Lisa munavahule sulatatud või, piim ja jahu-küpsetuspulbri segu. Viimasena sega ettevaatlikult juurde pohlad. Valas tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit. Samal ajal valmista kate, selleks sulata kastrulis madalal kuumusel või. Edasi kuumutades lisa suhkur, jahu, piim (või koor), sega korralikult läbi. Viimasena lisa mandlilaastud ja sega ettevaatlikult läbi. Võta kook ahjust välja, kata mandliseguga ja küpseta veel ca 15 minutit. Kook püsib mahlane ka järgmistel päevadel kui hoida teda külmkapis toidukile all.

No comments:

Post a Comment