Tänu vanaemale jõudsid meie kappi see aasta nii mustikad kui ka pohlad, viimastest jäi peale sügavkülma panemist veel päris suur ports üle ja siis tuli mõtlema hakata, mida nendest valmistada. Esimese asjana tuli pähe toscakook, kuna seal peal olev magus kate sobib hästi hapukate marjadega, aga sellest koogist kirjutan natuke hiljem. Siis meenus, et nägin kunagi ammu ühes blogis pohlarulli ja mis mulle eriti meeldis oli see, et täidisesse oli lisatud ka Marianne crushi (purustatud Marianne komme), mis annab koogile mõnusalt piparmündise meki.
Tainas:
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,75 dl nisujahu
2 spl kartulitärklist
3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1,5-2 dl pohli
1 dl suhkrut
150 g toorjuustu
2 dl vahukoort
Marianne crushi
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu saadud segu munavahu hulka ja sega kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 10
minutit. Kummuta küpsenud biskviit kergelt suhkruga üle raputatud küpsetuspaberile jahtuma.
Täidise jaoks püreeri pohlad suhkruga. Lisa juurde toorjuust ja maitse järgi Marianne crushi ning sega korralikult läbi. Vahusta koor ja lisa ettevaatlikult segades täidisele. Määri täidis jahtunud biskviidile ja keera see küpsetuspaberi abil rulli. Tõsta külmkappi maitsestuma (soovitavalt üleöö).
Tuesday, September 4, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment