Tuesday, September 18, 2012

Ühepajatoit

Üks lihtne ja vitamiinirikas toit (eriti ajal, kus värsked juurikaid on lihtne leida), mis mulle juba lapsepõlves väga meeldis. Võtsin kõrvale pehme leiva koos korraliku kihi ehtsa võiga ja nautisin sööki.
Seakaelakarbonaad jääb siin söögis eriti pehme ja mõnus, aga vabalt võib kasutada ka mõnda muud liha, mis parasjagu meelepärane tundub.



600 g seakaelakarbonaadi

1 sibul

5 porgandit

1 väiksem kaalikas

1/2 väiksemast kapsapeast

4-5 kartulit

75 g murulauguga toorjuustu

2 dl kohvikoort

soola, musta pipart

tilli või rohelist sibulat või murulauku

Tükelda liha, haki sibul, kooritud porgandid, kooritud kaalikas, kapsas, kooritud kartulid kuubikuteks. Kuumuta sibulaid pannil oliiviõlis või taluvõis kuni nad muutuvad klaasjaks. Lisa lihatükid ja pruunista. Vala liha-sibulasegu haudepotti, seejärel kuumuta pannil kiirelt läbi ka porgand ja kaalikas, vala samuti potti, lisa vett ja jäta madalale kuumusele hauduma. Natukese aja pärast lisa hakitud kapsas. Hauta edasi kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed, viimasena lisa kartul ja hauta kuni söök on valmis. Seejärel vala ära suurem osta veest, tõsta pott tulele tagasi, lisa toorjuust ja kohvikoor, kuumuta kuni juust on sulanud. Maitsesta soola, musta pipra ja maitserohelisega.

No comments:

Post a Comment