50 g tumedat šokolaadi
75 g võid
1 sl piima
3 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl suhkrut
1 muna
2 dl hapukoort
(soovi korral marju)
Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
100 g valget šokolaadi
Pane kastrulisse tükeldatud šokolaad, või ja piim, sulata segades ja jäta jahtuma. Sega kausis omavahel kõik kuivained. Väiksemas kausis klopi muna hapukoorega lahti. Lisa muna-hapukoore ja šokolaadisegu kuivainetele. (Viimasena lisa soovi korral marjad). Sega vaid nii palju, et kõik ained seguneks. Jaota tainas pabervormidega kaetud muffinipanni. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Peale seda jäta muffinid jahtuma. Glasuuri tegemiseks sulata eraldi kaussides veevannil valge ja tume šokolaad. Kata pooled muffinid valge ja pooled tumeda šokolaadiga. Nirista veidi jahtunud glasuurile teist värvi šokolaadiga ringid. Tõmba muffinite keskelt ääre suunas hambatikuga jooned nii et tekib võrk. Lase glasuuril taheneda.
F-A-N-T-A-S-T-I-L-I-S-E-D!!! Tòeliselt hòrgud ning maitsvad! Kuigi ma tegin kogu kupatuse ainult pruuni suhkru, maitsestamata jogurti ning pohlamoosiga oli lòpptulemus SUPER! Aitàh jagamast!
ReplyDeletePalun-palun :). Ise mõtlesin ka, et pohlad (või moos) sobiks hästi sinna, samuti olen teinud tavalise suhkruga, aga siis lisasin tumedat siirupit.
ReplyDelete