Friday, October 12, 2012

Leivavorm marjadega

Vaatasin oma blogi magustoidu nurka ja avastasin, et nii mõneski magustoidus olen leiba kasutanud. See vorm sobib hästi niisama söömiseks (meenutab natuke kooki) kui ka piimaga serveerimiseks. Vaarikate asemel võib kasutada ka näiteks külmutatud kirsse, sõstraid, mustikaid vms. Antud kogusest saab 4 väikest leivavormi.

  
 
4 suuremat viilu rukkileiba

300 g vanilli kohupiimakreemi

1 muna

kaneeli

suhkrut

vaarikaid

2-3 sl piima

Eemalda leivalt koored ja lõika sellest väikesed kuubikud. Klopi muna vispliga lahti, lisa kohupiimakreem ja sega läbi, maitsesta vähese suhkru ja kaneeliga. Viimasena sega juurde (külmutatud) vaarikad või muud marjad. Aseta nelja creme brulee vormi põhja pooled leivakuubikud, seejärel kiht kohupiima-vaarika segu ja peale ülejäänud leivatükid. Kõige peale panin lusikaga natuke piima, et pealmine leivakiht väga kuiv ei jääks. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. 

No comments:

Post a Comment