Tuesday, October 23, 2012

Kalamarja pokaalid

Paras amps mõnusa õhtusöögi sissejuhatuseks. Seda eelrooga olen teinud ka vabariigi aastapäevaks, sest rukkileib sobib selliste tähtpäevade puhul ideaalselt. Paras tegu oli aga õige kalamarja leidmisega, poes on väga palju müügil nö tehismarja, mis tehtud puljongist ja želatiinist, mis minu jaoks ei ole kindlasti lahendus. Aga kalaletis on enamasti müügil lahtiselt forelli- ja lõhemarja.


ca 4 viilu rukkileiba

12 mini hapukurki (nt Felix)

hapukoort

1 väike punane sibul

120 g forellimarja

Eemalda leivalt koorik, haki leib, hapukurgid ja sibul väikesteks kuubikuteks. Aseta 6 pokaali kiht leivatükke, siis kiht hapukurki, seejärel vala peale kiht hapukoort. Siis puista pokaali hakitud sibul ja viimasena kiht kalamarja, kaunista maitserohelise või mõne tüki leivaga.

No comments:

Post a Comment