Tuesday, October 2, 2012

Šokolaadimuffinid

Hea maiuspala šokolaadisõpradele, kuna šokolaadi leidub nii koogiste sees kui ka peal. Tänu glasuurile püsivad muffinid mõnusalt mahlased. Siia taignasse passivad hästi ka hapukamad marjad, ise lisasin poolele taignale külmutatud vaarikaid, aga sobivad hästi ka pohlad, kirsid vms.
 


50 g tumedat šokolaadi

75 g võid

1 sl piima

3 dl nisujahu

1 tl söögisoodat

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl fariinsuhkrut

0,5 dl suhkrut

1 muna

2 dl hapukoort

(soovi korral marju)

Glasuur:

100 g tumedat šokolaadi

100 g valget šokolaadi

Pane kastrulisse tükeldatud šokolaad, või ja piim, sulata segades ja jäta jahtuma. Sega kausis omavahel kõik kuivained. Väiksemas kausis klopi muna hapukoorega lahti. Lisa muna-hapukoore ja šokolaadisegu kuivainetele. (Viimasena lisa soovi korral marjad). Sega vaid nii palju, et kõik ained seguneks. Jaota tainas pabervormidega kaetud muffinipanni. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Peale seda jäta muffinid jahtuma. Glasuuri tegemiseks sulata eraldi kaussides veevannil valge ja tume šokolaad. Kata pooled muffinid valge ja pooled tumeda šokolaadiga. Nirista veidi jahtunud glasuurile teist värvi šokolaadiga ringid. Tõmba muffinite keskelt ääre suunas hambatikuga jooned nii et tekib võrk. Lase glasuuril taheneda.

2 comments:

  1. F-A-N-T-A-S-T-I-L-I-S-E-D!!! Tòeliselt hòrgud ning maitsvad! Kuigi ma tegin kogu kupatuse ainult pruuni suhkru, maitsestamata jogurti ning pohlamoosiga oli lòpptulemus SUPER! Aitàh jagamast!

    ReplyDelete
  2. Palun-palun :). Ise mõtlesin ka, et pohlad (või moos) sobiks hästi sinna, samuti olen teinud tavalise suhkruga, aga siis lisasin tumedat siirupit.

    ReplyDelete