Meie selle hooaja üks lemmikuid on selline kompott punasest-mustika marinaadist. Leidsin selle retsepti internetist, aga tegin mõned muudatused ja näiteks mahla asendasin topelt koguse külmutatud mustikatega. Eriti hästi sobib see marinaad minu meelest sealihale ja grillimisel jääb kaelakarbonaad mõnusalt mahlane.
1,5 kg seakaelakarbonaadi
Marinaad:
1,5 dl oliiviõli
2 dl ketšupit
0,5 dl valgeveiniäädikat
2 dl mustikaid
1 sl sidrunist pressitud mahla
1 väiksem kooritud sibul
0,5 tl kaneeli või piparkoogi maitseainet
1 sl soola
1 tl purustatud musta pipart
3 tera nelki
Lõika lihast parajad viilud ja aseta kaanega suletavasse karpi. Vala marinaadi koostisosad blenderisse ja püreesta ühtlaseks seguks. Vala segu lihale ja sega käega läbi, et marinaad igale poole valguks. Lase lihal üleöö külmas seista.
Sunday, June 30, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment