Sunday, June 30, 2013

Rukola salat tomatite ja granaatõunaga

See salat sobib väga hästi suvisel perioodil grilltoitude kõrvale, samuti teen seda tihtilugu pastatoitude juurde, ühesõnaga minul isu veel täis pole saanud. Granaatõuna võib soovi korral asendada ka viinamarjade, füüsalite vms (need siis tuleks pooleks lõigata). Kui salatit ei saa kohe serveerida, siis soovitan kaussi asetada asjad nii, et rukola-lollo rosso mix jääks kõige peale, sest muidu vajub/vettib see väga ära.


1 pakk rukola-lollo rosso salatit

500 g kirsstomateid

1 suurem avokaado

1 väiksem granaatõun

mozzarella juustu

kimp värsket basiilikut

soola

musta pipart

Kaste:

4 tl rohelist pestot

50 ml oliiviõli

0,5 apelsini

Aseta kaussi salat, seejärel poolitatud tomatid, kooritud ja tükeldatud avokaado, hakitud basiilik. Maitsesta soola ja pipraga. Kõige peale laota granaatõuna seemned ja mozzarella kuubikud. Kastme tegemiseks sega kokku õli, pesto ja apelsinist pressitud mahl. Vala salatile, sega kiirelt läbi ja serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment