Monday, July 29, 2013

Kanašašlõkk

Nagu näha oleme oma köögitoimetused õue kolinud. Suvi on nii ilus ja soe olnud, et köögis pole väga aega veeta tahtnud. Pigem oleme grillile kuuma andnud, sinna kõrvale värkset salatit vms söönud, lisaks oleme päris palju erinevaid söögikohtasid külastanud.
Aga nüüd siis retsept, ise kasutasin šašlõki tegemiseks kintsuliha, mis on väga mahlane ja mõnus just grillimiseks, kuid muidugi võib edukalt ka fileed kasutada.


ca 1,5 kg kanaliha (kintsuliha või fileed)

1,5 sidrunit

4 küünt küüslauku

3 sl sojakastet

1,5 dl õli

1 tl karrit

(soovi korral soola, pipart)

Pigista 1,5 sidruni mahl kaussi, lisaks riivi sinna 1 sirduni koor. Lisa hakitud küüslauk, sojakaste, õli ja karri. Sega korralikult läbi. Lõika lihast parajad kuubikud. Aseta tükid kaanega suletavasse karpi, vala peale marinaad ja sega käega korralikult läbi. Lase lihal üleöö külmas seista. Grilli ning soovi korral maitsesta soola ja pipraga.

No comments:

Post a Comment