Et mustika hooaeg on nüüd avatud, tahtsin küpsetada vahelduseks ühe hästi lihtsa ja klassikalise marjapiruka. Põhjaks ja katteks on muretainas, vahel mahlased mustikad ja väikseks lisakomponendiks on valge šokolaad, mis veidi hapukate marjadega sobiva koosluse moodustab.
Muretainas:
5 dl jahu
1 muna
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
150 g võid
1 sl vett
Täidis:
600-700 ml mustikaid
1 sl tärklist
1-2 sl suhkrut
150 g valget šokolaadi
Vala jahu kaussi ja tee selle keskele süvend, kuhu aseta muna, sool, suhkur ja kuubikuteks lõigatud või. Näpi tainas purutaoliseks massiks, lisa vesi ja sõtku ühtlaseks tainapalliks. Suru 2/3 tainast ümara koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Sega mustikad tärklise ja suhkruga. Aseta eelküpsetatud põhjale hakitud šokolaad ja marjad. Ülejäänud tainast vooli õhukesed ribad ja aseta need risti-rästi koogile. Küpseta 200 kraadi juures kuni kooki katvad tainaribad on kuldpruunid.
Wednesday, July 31, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment