Tuesday, March 25, 2014

Punase veini kaste

Seda kastet teen tihtilugu ahjuliha juurde. Maitsestamise osas soovitan võtta asja loominguliselt ja teha nii nagu endale parem tundub, mina näiteks lisan viimasena alati paar lusikatäit vedelat mett, et kaste liiga hapukas ei jääks.
 

2 dl lihapuljongit

2 dl punast veini

50 g võid

2 sl nisujahu

kuivatatud rosmariini

musta pipart

sojakastet

vedelat mett

Keeda puljongit ja veini tasasel tulel ca 5 minutit. Sulata kastruli põhjas või ja lisa jahu, sega korralikult läbi. Lisa pidevalt segades puljongi-veini segu ja keeda mõni minut. Tõsta kastrul tulelt ja maitsesta kaste rosmariini, pipra, sojakastme ja meega. (sojakastme lisamisel olla ettevaatlik, et tulemus liiga soolane ei saaks)

No comments:

Post a Comment