Selle retsepti leidsin Selveri Suvekirjast ja tegemist on Kersti Heinloo ideega. Salat sobib väga hästi mõne suvise grillroa kõrvale või ka iseseisvalt kergeks lõunaks/vahepalaks. Kastme osas läksin seekord lihtsama vastupanu teed ja kasutasin Felixi vinegretti nimelt paprika-parmesani salatikastet, mis sobis siia salatisse väga hästi. Suvikõrvitsa kogus tundus alguses ehmatavalt suur, aga tegelikult tõmbavad need ribad praadides päris palju kokku.
1 suurem suvikõrvits
1 karp rohelist salatisegu (nt roheline ja punane lollo, rukola, beebispinat jms)
500 g kirsstomateid
1 suurem paprika
200 g fetajuustu
50 g seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa-, seedermänniseemned)
Kastmeks:
Felixi paprika-parmesani salatikastet
Lõika suvikõrvitsast kartulikoorija abil pikad lindid ja prae need veidi õlisel pannil kergelt läbi, jäta jahtuma. Lõika tomatid pooleks ja paprika tükkideks, murenda juust. Rösti seemned kuival pannid kergelt pruunikaks. Aseta suurde kaussi suvikõrvits, salatisegu, kirsstomatid, paprika, fetajuust ja seemnesegu, sega kergelt läbi ja serveeri koos salatikastmega.
No comments:
Post a Comment