Põhi:
5 dl jahu
1,5 dl kakaopulbrit
veidi soola
2 dl suhkrut
2 tl soodat
2,5 dl majoneesi
2,5 dl vett
Vahele:
300 g 30% hapukoort
2 dl kompott-mureleid
Glasuur:
3 sl kakaopulbrit
40 g võid
0,5 dl piima
1 dl suhkrut
Kaunistuseks:
mureleid
kookoshelbeid
Biskviidi tegemiseks sega omavahel jahu, kakaopulber, sool, suhkur ja sooda. Lisa majonees ja vesi ning sega korralikult läbi. Vala tainas ümarasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (26 cm ), küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit (katsu tikuga küpsust). Jäta jahtuma, hiljem lõika jahtunud põhi pikuti pooleks nii et tekiks kaks kihti. Määri esimesele kihile peale hapukoor ja laota peale murelid. Tõsta peale teine biskviidikiht. Glasuuri tegemiseks sulata kastrulis või, lisa piim, suhkur ja kakaopulber, sega ja keeda paar minutit. Seejärel tõsta kastrul tulelt ja jahuta segu, kuni see pakseneb. Vala glasuur koogile ja tõsta see paariks tunniks külma imbuma ja tahenema. Enne serveerimist kaunista kook kookoshelveste ja värskete murelitega.
No comments:
Post a Comment