Tervislikust ja väherasvasest kalkunilihast pilaff, mida võib pakkuda ka alla aastasele lapsele (sel juhul tuleks tema ports enne soola ja pipraga maitsestamist ära tõsta). Toidu ettevalmistus käib imekiiresti ja ainuke vaev on söögi haudumise ajal käia piilumas, et ega vesi täiesti ära keenud pole, retseptis toodud veekogusele pidin mina vahepeal natuke lisa valama.
500 g kalkuni rinnaliha
1 suurem sibul
1 suurem porgand
4 sl tomatipastat
400 g pikateralist riisi
ca 1 liiter vett
rohelist sibulat
õli
soola
musta pipart
Riivi porgand peeneks, haki sibul, tükelda kalkuniliha kuubikuteks. Kuumuta haudepoti (või kõrgete äärtega panni) põhjas paar supilusikat õli. Prae sibul ja porgand kergelt läbi. Lisa lihatükid ja pruunista. Lisa tomatipasta, sega läbi. Lisa riis, vesi ja sool. Hauta kaane all pool tundi (vahepeal kontrolli ega vesi täiesti ära pole keenud, kui on, siis lisa seda natuke). Maitsesta musta pipra ja hakitud rohelise sibulaga (vajadusel lisa ka soola).
Sunday, August 31, 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment