Kuna nii mitmeski blogis jäi silma galett ja selle kohta käivad kiidusõnad, siis otsustasin seda pirukat ise ka teha. Hooajale sobilikult valmis see õuntega, kuigi võib teha ka erinevate marjadega. Koogi tegemine oli hästi lihtne ja tulemus oli mõnus, kaneeline õunatäidis ja krõbe ümbris.
Taigen:
3 dl nisujahu
1 tl suhkrut
näpuotsatäis soola
100 g võid
2 sl vett
Täidis:
7-8 keskmist õuna
1 tl kaneeli
2-3 sl suhkrut
Taigna tegemiseks sega kuivained omavahel, lisa kuubikuteks lõigatud või ja näpi segu purutaoliseks massiks. Viimasena lisa vesi ja suru tainas kokku, tõsta üheks tunniks külmkappi. Samal ajal koori ja tükelda õunad, sega kaneeliga läbi. Joonista küpestuspaberi almuisele poolele ring läbimõõduga 32 cm. Rulli tainas pabaerile ringikujuliselt lahti, tõsta täidis keskele nii, et igast servast jääks ca 5 cm taigent vabaks. Tõsta taignaservad õunete peale. Raputa kook suhkruga üle ja tõsta 200 kraadisesse ahju ca 30 minutiks küpsema. Lase (natuke) jahtuda ja serveeri.
Tuesday, September 23, 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment