Thursday, October 30, 2014

Šokolaadivaht

Üks tõsiselt külluslik  ja šokolaadine magusaamps. Retsepti leidsin Kalevi šokolaadiraamatust ja seal kaunistuseks kasutatud šokolaadilaastud asendasin hoopis värskete marjadega, sest nii sai tulemus kergem ja maistvam.

Vaht:

150 g tumedat šokolaadi

2 dl vahukoort

2 sl koorelikööri

200 g toorjuustu

Kaunistamiseks:

vaarikaid

Sulata šokolaad veevannil ja jäta jahtuma. Vahusta koor. Mikserda toasoe toorjuust koos likööriga läbi. Sega vahukoor ja toorjuust omavahel kokku. Kalla peale leigeks jahtunud šokolaad ja sega spiraalsete lusikaringidega läbi. Jaga vaht nelja väisesse kaussi/vormi (kasutasin creme brulee vorme) ja kaunista pealt vaarikatega.

No comments:

Post a Comment