Mõtlesin selle retsepti välja ükskord enne külaliste tulekut, kui juurdlesin selle üle, et mida panna lauale. Ja nüüd olen seda sööki päris mitmeid kordi teinud, sest hästi mugav on hommikul kõik ette valmistada (ka küpsetada) ning kui külalised on kohal on vaja vorm ainult ahju soojenema visata. Väga hästi sobib see lisandiks just kala- ja liharoogade kõrvale. Kasutasin ahjuvormi mõõtudega 30 x 20 cm ja sellest jätkub kenasti 6-8 inimesele.
20 kartulit (pigem väiksemad)
1 väiksem mugulsibul
300 g mozzarellat
500 ml kohvikoort
1 muna
soola
musta pipart
rosee pipart
Koori kartulid ja lõika neist väiksed pulgad. Aseta võiga määritud ahjuvormi pool kartulikogusest, selle peale puista soola. Kata kartulikiht hästi õhukeseks viilutatud sibula ja mozzarellaga. Seejärel tõsta vormi ülejäänud osa kartulitest, maitsesta taas soolaga ja peale laota õhukesed mozzarella viilud. Klopi muna lahti, lisa koor ja vispelda läbi, maitsesta saadud segu soola ja musta pipraga. Kalla muna-kooresegu vormi, kõige peale raputa rosee pipart. Küpseta 200 kraadises ahjus esmalt 45 minutit fooliumkatte all ( et juust kõrbema ei läheks) ja siis veel umbes 30 minutit ilma fooliumita (proovi, kas kartul on pehme).
Thursday, October 30, 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment