Lahke naabrimees tõi proovimiseks uut toodet: täistera speltajahust tehtud pastat. Kui alguses pelgasin, et äkki jääb sellisest jahust tehtud pasta kõvem või maitse poolest võõras, siis tegelikult oli see täpselt selline nagu üks pasta olema peab, mitte liiga kõva ja mitte liiga pehme, ei kleepunud kokku, ei kaotanud oma kuju ning maitse oli ka väga mõnus ja lapsed ei pirtsutanud isegi värvi pärast.
Tegin proovimiseks lõhepastat. Kastme sees kasutasin paksendajana seekord toorjuustu.
1/2 pakki pastat
1/2 lõhe- või forellifileed
1-2 küünt küüslauku
200 ml kohvi- või vahukoort
75-100 g maitserohelisega toorjuustu
1/2 karpi idusegu
soola
sidrunipipart
Lõika kalast suupärased tükid, prae need pannil õlis koos küüslauguga läbi. Lisa koor ja toorjuust ning lase kastmel keema tõusta, hauta natuke madalal kuumusel, et juust ära sulaks ja kaste paksemaks muutuks. Samal ajal keeda pasta kergelt soolases vees al dente. Maitsesta kastet sidrunipipra ja soolaga, viimasena lisa erinevad idud, sega läbi ja tõsta pann tulelt. Lisa kurnatud pasta, sega veelkorra kiirelt läbi ja serveeri kohe.
No comments:
Post a Comment