8 varajast porgandit (pole vaja koorida)
1 kaalikas
2 pastinaaki
2 sibulat
4 küünt küüslauku
1 kg seakaelakarbonaadi
Lõika porgandist paksemad seibid, koori kaalikas ja pastinaagid ning tükelda, lõika kooritud sibulad pooleks ja see omakorda sektoriteks, puhasta küüslauk. Lihast lõika parajad kuubikud. Nirista ahjuvormi põhja natuke oliiviõli, tõsta aedviljad vormi, maitsesta soola ja soovi korral ürtidega (nt tüümian) ja sega läbi, viimasena tõsta peale liha, maitsesta soola ning pipraga. Tõsta pann 180 kraadisesse ahju ja küpseta ca 50 minutit (kuni liha on küps), viimased 10 minutit kasutasin pöördõhku, et liha kergelt pruunistada, küpsemise ajal käisin toitu paar korda ka segamas.
No comments:
Post a Comment