Saturday, May 30, 2015

Ahjupraad juurikatega

Väljas on nüüd mõnusalt kevadine ja sageli valmib meie söök grillil, aga eile õhtul tuli tahtmine sellise mõnusa kosutava ahjuprae järele. Panin seekord kõik komponendid kokku ja lõikasin liha väiksemaks, nii valmis kõik söök mõnusalt koos ja tulemuseks sai mahlane ja värviline praad. Vaid tüümianiga maitsestatud kartulid küpsetasin eraldi pannil, et kartul krõbe jääks.
 

8 varajast porgandit (pole vaja koorida)

1 kaalikas

2 pastinaaki

2 sibulat

4 küünt küüslauku

1 kg seakaelakarbonaadi

Lõika porgandist paksemad seibid, koori kaalikas ja pastinaagid ning tükelda, lõika kooritud sibulad pooleks ja see omakorda sektoriteks, puhasta küüslauk. Lihast lõika parajad kuubikud. Nirista ahjuvormi põhja natuke oliiviõli, tõsta aedviljad vormi, maitsesta soola ja soovi korral ürtidega (nt tüümian) ja sega läbi, viimasena tõsta peale liha, maitsesta soola ning pipraga. Tõsta pann 180 kraadisesse ahju ja küpseta ca 50 minutit (kuni liha on küps), viimased 10 minutit kasutasin pöördõhku, et liha kergelt pruunistada, küpsemise ajal käisin toitu paar korda ka segamas.

No comments:

Post a Comment