Thursday, July 30, 2015

Kräsupea

Kuigi see kook on siin blogis olemas, siis on minult viimasel ajal päris tihti retsepti küsitud, sest kui nii võib öelda, siis Kräsupea on üks minu kindlapeale mineku tort, mis maitseb nii suurtele kui väikestele. Seega otsustasin selle retsepti siia uuesti panna ja natuke mälu värskendada. Klassikalist põhja mina eraldi ei teegi, samuti ei pane ma koogi vahele moosi. Minu versioon asjast on siis lihtsalt mahlane biskviiditükkidega hapukooresegu ning peal šokolaadist glasuur (viimasel ajal olen tihti teinud piparmündiga šokolaadist ), värskuse andmiseks lisam maasikaid, granaatõuna, füüsaleid vms.
Antud kogusest tuleb siis suur tort ( ahjuplaat ).


6 muna

4 dl suhkrut

4 dl suhkruga kondenspiima

4 dl hapukoort (20 %)

2 tl soodat

6 dl nisujahu

4 sl kakaopulbrit

Kreem:

2 kg hapukoort (20%)

3 dl suhkrut

Glasuur:

300 g šokolaadi (nt Kalevi piparmündiga)

1,5 dl vahukoort

Kaunistuseks:

maasikaid

Vahusta munad suhkruga, lisa kondenspiim, hapukoor ja soodaga segatud jahu, sega ühtlaseks. Vala pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit (katsu valmidust tikuga). Sega ülejäänud tainale hulka kakao ja küpseta samamoodi nagu esimest põhja. Lase mõlemal põhjal täielikult maha jahtuda. Kreemi tegemiseks sega suhkur hapukoorega. Lõika jahtunud põhjad väikesteks kuubikuteks ja sega kreemiga (lihtsam on teha seda poole kaupa; et enne näiteks tume põhi ning pool kreemi ja siis hele põhi ning teine pool kreemi). Tõsta saadud segu ahjuplaadile ning pane järgmise päevani külma imbuma. Glasuuri tegemiseks kuumuta kastrulis vahustamata koor ja šokolaad, sega kuni saad ühtlase segu. Lase glasuuril natuke jahtuda ja nirista see siis lusika abil koogile. Kõige lõpuks lõika maasikaid neljaks ja puista koogile.

No comments:

Post a Comment