Siin on üks vägagi šokolaadine kook, kus mahlast põhja katab tumedast šokolaadist tehtud täidis, millele annab erilise maitsenüansi konjak ( selle asemel võib kasutada ka viskit vms). Kaunistamiseks kasutasin mureleid, mis sobivad imehästi sellesse šokolaadisesse torti värskust andma.
Põhi:
2 muna
3 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,5 dl kakaopulbrit
100 g võid
Täidis:
2 sl konjakit
0,5 dl suhkrut
1,5 dl kohupiimapastat
100 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
Kaunistamiseks:
kirsse või mureleid
hakitud šokolaadi
Vahusta munad suhkruga. Sega jahu kakaopulbriga ning lisa munavahule. Lõpuks sega hulka veidi jahtunud sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümarasse koogivormi ja küpseta 175 kraadises ahjus ca 30 minutit (kook ei pea täiesti tahke olema, külmkapis seistes taheneb ära). Lase jahtuda. Täidise tegemiseks sega konjak suhkruga, kuni viimane on enam-vähem lahustunud. Sega hulka kohupiimapasta. Sulata šokolaad veevannil ning lisa segule . Viimasena sega ettevaatlik juurde vahustatud koor. Määri täidis jahtunud põhjale. Hoia kooki üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista murelite ja šokolaadiga.
No comments:
Post a Comment