Tuesday, September 22, 2015

Pariisi õunakook

Et olin selle koogi kohta väga kiitvat arvustust lugenud, siis ilmselgelt olid ka minu ootused kõrged. Sest kuigi kook oli tõsiselt mahlane, siis natuke pettusin, et maitse oli liiga "tavaline", aga isetehtud piparmündijäätisega sai tulemus päris mõnus.


1,5 dl nisujahu

1 dl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0.25 tl soola

1 tl vanillisuhkrut

3 muna

3 sl õli

1 dl piima

800 g hapusid õunu

Kate:

50 g võid

0,75 dl suhkrut

1 muna

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Teises nõus klopi munad lahti, lisa sinna õli ja piim. Vala segu kuivainete hulka ning sega ühtlaseks. Puhasta õunad ja lõika neist kuubikud. Sega õunad taina hulka. Vala tulemus võiga määritud ümarasse koogivormi. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 30 minutit. Katte tegemiseks sulata või, seejärel sega juurde suhkur ja muna. Vala segu koogile ja küpseta veel ca 10 minutit. Jahuta natuke vormis ja siis serveeri (soovi korral jäätisega).

No comments:

Post a Comment