Monday, December 14, 2015

Piparkoogine juustukook

Seda juustukooki kavatsen kindlasti sel aastal ka jõulude ajal teha. Piparkookidest põhi, mida katab šokolaadine pähklisegu, kreemjas täidis ning piparmündine šokolaadikate sobivad pühade puhul väga hästi magusalauale. Seekord kasutasin 26 cm-se läbimõõduga vormi, aga tegelikult oleks parem 24 cm-st vormi kasutada, sest kook jäi üsna õhuke, samas ega maitset see ei rikkunud (kui 24 cm-sse vormi teha, siis peaks põhja kogust vähendama).


Põhi:

200 g õhukesi piparkooke

100 g võid

Täidis:

30 g kreeka pähkleid

1 karp Philadelphia Milka toorjuustu

2 muna

400 g maitsestamata toorjuustu

125 g hapukoort

1 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

Kaunistuseks:

100 g piparmündi šokolaadi

0,5 dl koort või piima


Purusta piparkoogid ning sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja. Haki pähklid väikesteks tükkideks ning rösti kuumal, kuival pannil kergelt
läbi. Sega röstitud pähklid toasooja Milka toorjuustuga ning määri segu küpsisepõhjale. Klopi munad lahti, lisa toasoe toorjuust, hapukoor ja suhkrud ning sega ühtlaseks. Vala täidis põhjale. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit, siis keera ahi välja, tee uks lahti ning jäta kook tunnikeseks ahju tahenema. Jahtunud kook kata glasuuriga (selleks sulata kastrulis šokolaad ning koor/piim, sega kuni saad ühtlase segu, mis vala koogile) ning tõsta ta seejärel külmkappi, hea oleks, kui ta saaks seal seista üleöö.

No comments:

Post a Comment