Siin on üks pirukas, mis ühelt poolt on tummine (tänu rohkele juustule), teiselt kerge, sest ei sisalda mingit liha. Röstitud peet ja Feta juust täiendavad teineteist imehästi, üks on krõmps ja kergelt magus, teine pehme ja soolane. Serveerisin pirukat koos kerge salati ning veiniga.
100 g võid
250 g nisujahu
1 muna
2 sl külma vett
soola
50 g riivitud juustu
Täidis:
4 -5 väiksemat keedetud peeti
oliiviõli
kuivatatud punet
soola
palsamiäädikat
200 g Feta juustu
2 muna
2 dl vahukoort
musta pipart
Näpi külm või ja jahu purutaoliseks massiks. Lisa vesi, muna, sool ja riivitud juust ning vormi ühtlaseks. Mässi kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika peedid kuubikuteks, aseta ahjuvormi, piserda üle oliiviõliga, maitsesta soola ja punega ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. Võta ahjust välja, piserda ülse palsamiäädikaga ja jäta 10 minutiks marineeruma. Suru taigen ümarasse võiga määritud koogivormi. Tee kahvliga augud pirukapõhjale ja küpseta 200 kraadise ahju alaosas 15 minutit. Tõsta peedid põhjale. Sega kokku tükeldatud Feta, munad, vahukoor ja must pipar. Vala segu pirukale. Küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lase pirukal taheneda.
No comments:
Post a Comment