Saturday, July 18, 2009

Maasikatiramisu

See itaalia magustoit on üks minu isiklikke lemmikuid, kergelt kohvine ja kreemjas mekk ning suussulav koostis. Seekord otsustasin kooki veidi suvisemaks ja kergemaks muuta ning lisasin ühe kihi vahele ja peale kaunistuseks maasikaid.


1 pakk (350 g) Savoiardi (Lady Fingers) biskviitküpsiseid

500 g mascarpone toorjuustu

3 munakollast

1,5 dl tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 dl vahukoort

200-300 g maasikaid

Immutamiseks:

5 dl kanget kohvi

1 dl Amaretto likööri (või kohvilikööri)

Kaunistamiseks:

1 sl kakaopulbrit või

maasikaid

Sega omavahel mascarpone, munakollased, tuhk- ja vanillisuhkur ning vahustatud koor. Sega kohv ja liköör. Kasta küpsised ükshaaval kohvi-liköörisegusse (hästi korraks) ja aseta serveerimisalusele esimene kiht küpsiseid. Määri peale kolmandik kreemist. Tee nii veel 2 kihti. Keskmise kihi vahele laota viiludeks lõigatud maasikaid. Lase tordil imbuda ja maitsestuda külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö (mida kauem, seda parem). Enne serveerimist puista üle kakaoga või kaunista maasikatega.

2 comments:

  1. See on ka minu üks lemmikutest. Mina kasutan kreemi tegemisel ka munavalgeid.
    Kindlasti proovin antud retsepti ka.

    ReplyDelete
  2. Tegin eile esimest korda elus tiramisut. Lohutuseks, et ei saanud eile sinu cappuccino torti süüa :) Oiii, kui hea see tiramisu on..mmm..maiustan praegugi sellega ;)

    ReplyDelete