Hetkel, kui ma seda retsepti nägin, oli selge, et siit tuleb üks uus lemmikkook. Arvasin lihtsalt, et kui kõik head asjad: laim, kookos, banaanid, rumm kokku segada, peab tulemus vääriline olema ja ma ei pidanud pettuma. Tort tasub valmis küpsetada eelmisel päeval ja vahetult enne serveerimist võiks vahukoorega kaunistada.
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
1,5 dl kookoshelbeid
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl hapukoort
1,5 dl fariinsuhkrut
3 muna
4 banaani
1,5 dl röstitud kookoshelbeid
3 sl tumedat rummi
1 laimi mahl
Kaunistamiseks:
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
3 sl röstitud kookoshelbeid
2 laimi
Sulata või, sega purustatud küpsiste ja kookoshelvestega. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ning pane 1 tunniks külma. Rösti täidise ja kaunistamise jaoks kasutatavaid kookoshelbeid kuival kuumal pannil pidevalt segades 2-3 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Täidise tegemiseks vahusta toesoe toorjuust, hapukoor ja fariinsuhkur. Lisa lahtiklopitud munad, kookoshelbed, purustatud banaanid, rumm ja laimi mahl. Tõsta segu põhjale ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Lülita ahi välja, ava uks ja lase koogil 1 tund ahjus jahtuda. Hoia vähemalt 4 tundi kuni üleöö külmkapis. Kata tort vahetult enne serveerimist suhkruga vahustatud koorega. Kaunista röstitud helveste ja laimiviiludega.
No comments:
Post a Comment