Tuesday, September 15, 2009

Õuna-toscakook

Hea sügisene kook, kus sobib ideaalselt ära kasutada kodumaiseid hapukaid õunu. Kõige paremini maitseb maius ahjusoojana, serveerituna vanillijäätisega (või vahukoorega).


600 g õunu

3 muna

1,5 dl nisujahu

1,5 dl suhkrut

100 g sulatatud võid

Kate:

75 g võid

0,5 dl suhkrut

100 g mandilaaste

2 sl vahukoort

1,5 dl nisujahu

Serveerimiseks:

vanillijäätist või vahukoort

Koori ja viiluta õunad. Mikserda munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega hulka sulavõi ja jahu. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi. Lao peale õunaviilud ja vajuta neid veidi taina sisse. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20-25 minutit. Valmista samal ajal toscakate. Selleks sulata või kastrulis, lisa suhkur, mandlilaastud, vahukoor ja nisujahu, kuumuta segades mõni minut. Laota kate eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel ca 15 minutit, kuni kook on saanud kauni värvi. Serveeri ahjusoojalt või leigelt vanillijäätise või vahukoorega.

1 comment:

  1. see kook on sujuvalt saanud meie pere lemmikoogiks, mida sageli küpsetame :)

    ReplyDelete