Taaskord üks aegumatu retsept, mida vastavalt oma maitsele mugandanud olen. Tänu koorele said rullid tõeliselt mahlased. See söök tundub küll lihtne, ent aega ja nõusid kulub ohtralt.
10 suuremat kapsalehte
1 suurem mugulsibul
1/2 kotti riisi
600-700 g hakkliha
1 porgand
5 spl riivjuustu
tilli
400 ml kohvikoort
soola
pipart
õli
Eemalda kapsapeast ettevaatlikult lehed. Keeda need soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, jäta jahtuma. Keeda riis vastavalt juhendile. Haki sibul ning kuumuta seda pannil õlis mõned minutid. Lisa riivitud porgand ja sega kergelt läbi. Lisa hakkliha segule ja pruunista. Maitsesta pipra, soola ja tilliga. Seejärel lisa keedetud riis ja riivjuust, kuumuta juustu sulamiseni. Viimasena lisa mõned supilusikatäied kohvikoort ja tõsta pann tulelt. Lõika jahtunud kapsalehtedelt rootsu paksem osa ära. Aseta lehe alumisele osale umbes kolm supilusikatäit hakklihasegu. Rulli täidis kapsalehe sisse, keera külgmised leheservad keskele ning veereta rulliks. Aseta valmis kapsarullid rasvainega määritud ahjuvormi. Vala rullidele ülejäänud kohvikoor. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit, kuni rullid on pealt kuldpruunid. Vahepeal kasta rullide pealispinda vormi põhjas oleva koorega.
Tuesday, September 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment