Tahtsin ühte tomati-kodujuustulasanjet teha, et tunne oli, et asi võib veidi lahja jääda, siis lisasin tomatikastmesse kanafileed. Suvikõrvitsa otsustasin juurde panna mahlasuse eesmärgil ja peab ütlema, et tulemus jäi tõesti maitsev.
12 lasanjeplaati
Kana-tomatikaste:
1 sibul
2 küüslauguküünt
500 g kanafileed
1 suvikõrvits
2 purki (ca 400 g) purustatud tomateid ürtidega
õli
soola
musta pipart
chilli & lime maitseainet
Juustukaste:
700-800 g kodujuustu
100 g riivitud juustu
hakitud tilli
aroomisoola
Peale:
100 g riivitud juustu
parmesani
Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud kanafilee ja pruunista. Koori suvikõrvits ja riivi see ribadeks. Lisa suvikõrvits kanale ja kuumuta neid pidevalt pidevalt segades paar minutit. Seejärel lisa tomatikonservid ja lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta ilma kaaneta 10-15 minutit. Juustukastme tarvis sega riivitud ja kodujuust, maitsesta aroomisoola ja tilliga. Pane ahjuvormi põhja kiht kana-tomatikastet ning kata kolme lasanjeplaadiga, mille peale aseta kiht kodujuustukastet. Jätka kihtidega, kuni kõik ained on otsas, viimaseks kihiks jäta kana-tomatikaste. Puista peale riivitud juustu ja intensiivsema maitse saamiseks natukene parmesani. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
tundub maitsev olevat... mis teha kui tuleb järgi proovida :)
ReplyDelete