Thursday, September 3, 2009

Kana-kodujuustulasanje

Tahtsin ühte tomati-kodujuustulasanjet teha, et tunne oli, et asi võib veidi lahja jääda, siis lisasin tomatikastmesse kanafileed. Suvikõrvitsa otsustasin juurde panna mahlasuse eesmärgil ja peab ütlema, et tulemus jäi tõesti maitsev.


12 lasanjeplaati

Kana-tomatikaste:

1 sibul

2 küüslauguküünt

500 g kanafileed

1 suvikõrvits

2 purki (ca 400 g) purustatud tomateid ürtidega

õli

soola

musta pipart

chilli & lime maitseainet

Juustukaste:

700-800 g kodujuustu

100 g riivitud juustu

hakitud tilli

aroomisoola

Peale:

100 g riivitud juustu

parmesani

Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud kanafilee ja pruunista. Koori suvikõrvits ja riivi see ribadeks. Lisa suvikõrvits kanale ja kuumuta neid pidevalt pidevalt segades paar minutit. Seejärel lisa tomatikonservid ja lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta ilma kaaneta 10-15 minutit. Juustukastme tarvis sega riivitud ja kodujuust, maitsesta aroomisoola ja tilliga. Pane ahjuvormi põhja kiht kana-tomatikastet ning kata kolme lasanjeplaadiga, mille peale aseta kiht kodujuustukastet. Jätka kihtidega, kuni kõik ained on otsas, viimaseks kihiks jäta kana-tomatikaste. Puista peale riivitud juustu ja intensiivsema maitse saamiseks natukene parmesani. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

1 comment:

  1. tundub maitsev olevat... mis teha kui tuleb järgi proovida :)

    ReplyDelete