Sunday, February 27, 2011

Forelli-võileivatort

Võileivatort on üks tänuväärne toit, selle saab peole eelneval päeval valmis teha ja kõhtu täidab see ka väga hästi. Kui pole võimalust lasta tordil üleöö külmas imbuda, siis võiks saiaviile immutada näiteks marineeritud kurkide vedelikuga. Selles tordis on ühendatud kala-muna- ning juustu-küüslaugukooslus. Kasutan alati Salvesti Kerget Majoneesi, sest see pole nii tugevamaitseline ja ei varjuta kalamaitset ära.


27 viilu röstsaia

Kalatäidis:

400 g kuumsuitsuforelli

3 keedetud muna

150 g maitserohelisega toorjuustu

2 dl Salvesti kerget majoneesi

1/2 sidruni mahl

hakitud tilli

musta pipart

Juustutäidis:

200 g riivjuustu

2 küüslauguküünt

1 dl kerget majoneesi

1 dl 10% hapukoort

sidrunipipart

Kaunistamiseks:

riivjuustu

külmsuitsuforelli fileed

Lõika röstsaial servad ära. Aseta üks kiht saiaviile (3x3) alusele. Sega puhastatud kuumsuitsuforell, hakitud munad ja till, toorjuust, majonees, sidrunimahl kokku. Maitsesta musta pipraga. Määri segu saiakihile. Lao peale järgmine kiht saiaviile. Sega riivjuust, purustatud küüslauk, majonees ja hapukoor. Maitsesta sidrunipipraga. Määri segu tordile. Seejärel taas saiakiht, mille peale määri ülejäänud kala- või juustutäidist. Kata tort toidukilega ja hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista tort riivitud juustu ja kalafileega.

No comments:

Post a Comment