Tuesday, February 22, 2011

Pitsastritsel

Väga mahlane ja mugav (saab näpu vahelt süüa) variant pitsast. Küpsetis maitses hea isegi külmana ja tulemus jäi selline mõnusalt nätske nagu mulle saialiste puhul just meeldib. Mina sain antud kogusest teha lausa 2 stritslit.



Tainas:

25 g toasooja pärmi

1 tl soola

2 sl suhkrut

2,5 dl sooja vett

1 muna

0,5 dl õli

8 dl jahu

Täidis:

250 g hakkliha

200 g šampinjone

2 tl pitsamaitseainet

1 väike purk ananassi

250 g riivitud juustu

ketšupit

soola

pipart

Sega pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa soe vesi, muna, õli ja jahu, sega läbi ning sõtku seni kuni saad ühtlase tainapalli. Jäta 1 tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima. Prae hakkliha ja viilutatud seened pannil, maitsesta pitsamaitseaine ning soola ja pipraga. Jaga tainas kaheks, rulli mõlemad pallid ristkülikuks. Määri tainas ketšupiga. Laota õhukese kihina peale hakkliha-seenesegu, tükeldatud ananass ja 200 grammi riivitud juustu. Keera tainas rulli ja tõsta ahjuplaadile. Lõika kääridega külgedelt lahti (sälgud) nagu stritsel. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Jäta rätiku alla mõneks minutiks jahtuma ja serveeri.

2 comments:

  1. See oli tõsiselt mõnus amps küll ja täidist saab ju ka vastavalt külmkapi sisule varieerida.

    ReplyDelete