Wednesday, January 18, 2012

Kõrvitsapüreesupp

Et sain sõbrannalt 3 ilusat ja väikest oma aias kasvtatud kõrvitsat, mis ootasid ära tegemist, siis mõtlesin praegusel külmal ajal kohe kõrvitsasupi peale. Kelgutamast tulles annab see kergelt vürtsikas supp väga hästi sooja. Lisandiks seekord soolaste pähklite segu.



1,5 tl puhastatud ja peeneks hakitud ingverit

1 väiksem sibul

RB oliiviõli

3 porgandit

ca 1 liiter vett

1 kanapuljongi kuubik

3 kartulit

1 liiter puhastatud kõrvistakuubikuid

½ topsi Rainbow Creme Fraiche´i

150 g suitsujuustu

musta pipart

Rainbow soolapähklite mixi

Puhasta ja haki ingver ning sibul, seejärel kuumuta neid poti põhjas õlis kuni sibul klaasjaks muutub. Lisa porgandikuubikud ja kuumuta veel korra kergelt läbi. Vala peale vesi ja maitsesta puljongikuubikuga. Lisa ka kooritud ja tükeldatud kartul ning kõrvits. Keeda kuni köögiviljad on täiesti pehmed. Eemalda juustult koor (ka see pruun kiht) ja haki seejärel tükkideks. Tõsta pott tulelt, lisa juustukuubikud ja creme fraiche, sega kuni mõlemad on enam-vähem sulanud. Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks massiks, vajadusel lisa veidi keevat vett, maitsesta musta pipraga ( soovi korral lisa ka soola). Serveeri koos soolatud pähklitega.

No comments:

Post a Comment