Wednesday, March 28, 2012

Ahjuguljašš

Kerge vaevaga valmiv toit, mis oma lihtsuses meeldib kindlasti ka lastele. Liha haudumiseks peab ainult piisavalt aega varuma, sest siis saab tulemus väga pehme. Lisandis sobib hästi kartulipüree ja värske salat.

700 g meelepärast looma- või sealiha

1 suur sibul

500 g porgandeid

2,5 dl toidukoort

soola

musta pipart

Koori ja tükelda siblulad ja porgandid. Lõika lihast parajad tükid. Pruunista kuumal pannil lihatükid kergelt läbi. Kalla liha haudepotti, lisa sibulad, porgandid ja maitseained. Vala segu veega üle, nii et kõik oleks kaetud. Hauta ahjus 180 kraadi juures kaane all ca 2 tundi, kuni liha on pehme. Lisa koor ja hoia ahjus seni, kuni koor keema tõuseb. Serveeri kartulipüreega.

1 comment: