Monday, March 19, 2012

Ahjuribi

Ribi saab edukalt valmistada nii suvel grilli peal kui ka talvel ahjus. Minu ettekujutus maitsvast ribist on selline kergelt magus-vürtsikas mekk, sellest ka idee alltoodud koositsosasid marineerimisel kasutada. Liha osas langes valik Röövliribile (sealihast), proovisin ka kulinaarset ribi, kuid minu maitse jaoks jäi see natuke liiga rammus/rasvane.



800 g ribiliha

50 ml RB grilli- ja marineerimiskastet

2 sl vedelat mett

1 sl sojakastet

Lõika ribist parajad tükid ja eemalda üleliigne rasv (natuke peab kindlasti mahlasuse nimel ka alles jääma). Sega omavahel marineerimiskaste, sojakaste ja mesi. Aseta ribid kaussi ja vala kastmega üle, sega läbi ja tõsta paariks tunniks külmkappi maitsestuma. Seejärel tõsta ribid küpsetuskotti (vala sinna ka järelejäänud marinaad) ja pane ahju 180 kraadi juurde küpsema ( sel moel küpseta ca 20 minutit). Seejärel lõika kott pealt lahti ja keera ahi grilli peale, et ribid ilusa jume saaksid (ca 10 minutit).

No comments:

Post a Comment