Põhi:
125 g kohupiima
125 g võid
2 dl meelepärast jahu (minul seekord täistera speltajahu)
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 porru (praadimiseks killuke võid)
300 g kergelt soolatud lõhefileed (või kuumsuitsulõhet)
3 muna
2 dl kohvikoort
värsket tilli
musta pipart, soola
riivjuustu
Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud ümara pirukavormi põhja ja äärtele. Viiluta porru ja prae võisel pannil ( seni kuni porru on pehme). Puhasta ja tükelda kala. Kata tainas porru ja kalatükkidega. Klopi munad lahti, lisa kohvikoor, hakitud till ja maitseained ning vispelda ühtlaseks. Vala segu pirukale, raputa üle riivjuustuga ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 30-40 minutit.
No comments:
Post a Comment