Wednesday, December 17, 2014

Lõhe-porrupirukas

Siin on üks viimase aja mõnusamaid leide soolaste pirukate vallas. Põhjaks võib teha ka tavalise muretaigna, aga see kohupiimaga variant sobib minu meelest kalaga kohe eriti hästi kokku. Kasutanud olen nii kuumsuitsulõhet kui ka tavalist kergelt soolatud fileed. Porru koguse osas ei tasu jälle ära ehmatada, praadides tõmbab see omajagu kokku. Värvid olid seekord nii ilusad, et pilt sai tehtud hoopis pooleli olevast pirukast.
 


Põhi:

125 g kohupiima

125 g võid

2 dl meelepärast jahu (minul seekord täistera speltajahu)

0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 porru (praadimiseks killuke võid)

300 g kergelt soolatud lõhefileed (või kuumsuitsulõhet)

3 muna

2 dl kohvikoort

värsket tilli

musta pipart, soola

riivjuustu

Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud ümara pirukavormi põhja ja äärtele. Viiluta porru ja prae võisel pannil ( seni kuni porru on pehme). Puhasta ja tükelda kala. Kata tainas porru ja kalatükkidega. Klopi munad lahti, lisa kohvikoor, hakitud till ja maitseained ning vispelda ühtlaseks. Vala segu pirukale, raputa üle riivjuustuga ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 30-40 minutit.

No comments:

Post a Comment