Sunday, December 28, 2014

Sidrunikreem

Vahelduseks pühadelaua koogiparaadile tegin mõnusalt särtsakat sidrunikreemi. Kaunistusega sai magustoidule siis jõuluhõngu lisada, aga kujutan ette, et mittetalvisel hooajal sobivad kreemile hästi ka näiteks mandliküpsised vms.
 

4 keskmist sidrunit

2 dl vahukoort

1 purk suhkruga kondenspiima

piparkooke

Riivi kahe sidruni koored peene riiviga. Pressi kõikidel sidrunitel mahl välja (peaks tulema vähemalt 1 dl mahla) ning vala läbi sõela. Vahusta koor (ära üle vahusta) ja sega kondenspiimaga, seejärel lisa sidrunikoor- ja mahl. Tõsta segu magustoiduvormidesse (mul jagus 6 vormi jaoks) ja pane külmkappi tahenema (võib üleöö seista). Enne serveerimist kaunista toit purustatud piparkookidega.

No comments:

Post a Comment