Thursday, January 15, 2015

Pannacotta

Vana aasta lõpu ja uue aasta alguse kokkamisrallis polnudki mahti midagi väga uut katsetada, pigem läksin kiires tempos seekord kindla peale välja. Nüüd peale väikest hingetõmbepausi on taas aega ja tahtmist uusi retsepte proovida. Seda itaaliapärast kooretarretist olen väljas süües mitmeid kordi tellinud, aga kodus tegemiseni jõudsin alles nüüd. Nagu ikka minulikult, siis on selle toidu valmistamine väga lihtne ja vähe aeganõudev, seega sõbrad väike hoiatus, et kui lähiajal külla satute on "oht" pannacottat magustoiduks saada.


3 želatiinilehte

5 dl vahukoort

2 tl vanillsuhkrut (ikka sellist, kus õiget/looduslikku vanillikauna ka sees oleks, nt. Meira)

0,5 dl suhkrut

Serveerimiseks:

vaarikaid või maasikaid

Pane želatiinilehed külma vette likku. Kalla koor kastrulisse, lisa mõlemad suhkrud. Tõsta kastrul pliidile ja kuumuta segades väiksel tulel ca 15 minutit (kuumutasin keemiseni). Tõsta kastrul tulelt maha, pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata segades kuumas koores. Jaga vedelik 4 klaasi või vormi, lase jahtuda ja siis tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tarretuma. Serveeri samast vormist või lõika õhukese naoga tarretis vormi äärtest lahti ja kummuta taldrikule, lisa marju või toormoosi.

No comments:

Post a Comment