Monday, April 27, 2015

Laimikook

Lappasin üks päev kokkama.ee lehte ja pilk jäi pidama ülilihtsal laimikoogil. Et nädalavahetuseks oli parasjagu kooki vaja teha, siis otsustasingi kohe järgi katsetada. Toimisin nii nagu retseptis kirjas ja ei immutanud küpsiseid, aga järgmine kord vist immutaks näiteks kohviga (nende küpsiste puhul tuleb muidugi imekiirelt nad korraks vedeliku sisse kasta), sest mulle tundus, et tulemus oleks võinud mahlasem jääda, kuigi see on kindlasti maitseküsimus. Ja siis tahan veel seda rõhutada, et retsepti samas järjekorras teha nagu siin kirjas, sest olen mõnel korral suutnud mascarpone otse vahukoorega segades kreemi tükki ajada, aga kui mascarpone enne teiste komponentidega segada ja viimasena vahukoor lisada, siis on see segu piisavalt vedel ja vahukoor tükki ei lähe ning tulemuseks on kreemjas koostis.
 

500 g toasooja Mascarpone toorjuustu

1 purk suhkruga kondenspiima

3-4 laimi pressitud mahl

2 dl vahukoort

ca 200-250 grammi Savoiardi küpsiseid

Kaunistamiseks:

hakitud mandleid

riivitud laimi koort

Sega toasoe toorjuust kondenspiimaga ühtlaseks, lisa laimidest välja pigistatud mahl. Vahusta koor ja sega toorjuustu-kondesnpiima-laimimahla massiga. Võta parajas mõõdus kõrgete äärtega vorm ja lao pooled küpsistest sinna põhja. Kata poole koguse kreemiga. Aseta selle peale ülejäänud küpsised ja kata teise poole kreemiga. Tõsta kook vähemalt 24 tunniks külmkappi imbuma. Enne serveerimist kaunista hakitud mandlite ja riivitud laimi koorega.

No comments:

Post a Comment