Kui lihtsast ahjulõhest tüdimus peal on, siis on ideaalne vaheldus kala-kartulivorm. Seda toitu on mugav ka külalistele pakkuda, kuna niiviisi ei pea perenaine viimase hetkeni pliidi ees toimetama, vaid söögi võib edukalt varem vormi valmis teha ja siis vahetult enne ahju visata.
10 kartulit
500 g lõhefileed
400 ml kohvikoort
1 muna
200 g riivjuustu
soola
sidrunipipart
õli
Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks ja kala ribadeks. Pane õliga määritud ahjuvormi kihiti kartulid ja kala, riputa vahele sidrunipipart ja soola. Klopi muna lahti ja sega koorega. Nirista vormiroog seguga üle. Puista peale riivjuustu. Küpseta 200 kraadises ahjus tund aega, sellest esimesed 40 minutit lahtise fooliumitükiga kaetult, vältimaks juustu kõrbema minekut. Serveeri peedisalatiga.
10 kartulit
500 g lõhefileed
400 ml kohvikoort
1 muna
200 g riivjuustu
soola
sidrunipipart
õli
Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks ja kala ribadeks. Pane õliga määritud ahjuvormi kihiti kartulid ja kala, riputa vahele sidrunipipart ja soola. Klopi muna lahti ja sega koorega. Nirista vormiroog seguga üle. Puista peale riivjuustu. Küpseta 200 kraadises ahjus tund aega, sellest esimesed 40 minutit lahtise fooliumitükiga kaetult, vältimaks juustu kõrbema minekut. Serveeri peedisalatiga.
No comments:
Post a Comment