4 dl nisujahu
100 g toasooja võid
1 munakollane
1 spl õli
3 spl vett
näpuotsatäis soola
Täidis:
1 kg hapukaid õunu
400 g martsipani
2 spl kartulijahu
5 muna
2 dl hapukoort
2 dl kohvikoort
1 tl kaneeli
Glasuur:
0,5 dl fariinsuhkrut
0,5 dl suhkrut
Sega põhjaained ühtlaseks tainaks (köögikombainis). Määri lahtikäiv vorm võiga ja vooderda seest tainaga, venita see üles äärteni välja. Riivi martsipan jämeda riiviga. Puhasta õunad ja lõika viiludeks. Sega martsipan kartulijahuga ja lao õuntega kihiti vormi. Vahusta munad ja sega hulka hapu- ning kohvikoor. Lõpuks lisa kaneel. Vala õuntele. Kata pealt fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 50-60 minutit. Sega suhkur fariinsuhkruga ja puista pirukale. Pane pirukas tagasi ahju grillelemendi lähedale, keera ahi 250 kraadi juurde ja grilli lahtise uksega, kuni suhkur hakkab sulama. Lase pirukal enne serveerimist vähemalt pool tundi jahtuda.
No comments:
Post a Comment