Põhi:
200 g küpsiseid
75 g võid
Täidis:
300 g maasikad
400 g kohupiimapastat
125 g mascarponet
300 g valget šokolaadi
2 dl vahukoort
Murenda küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja. Lõika maasikad neljaks ja kata koogipõhi maasikasektoritega. Sulata šokolaad kuumaveevannil ja jahuta. Sega jahtunud šokolaad, kohupiim, mascarpone ja vahustatud koor. Kalla segu vormi ja tõsta külmkappi. Lase koogil tarduda üleöö ja enne serveerimist kaunista maasikate, füüsalite või riivitud šokolaadiga.
Šokolaadist kaunistuste tegemiseks panen tükeldatud tumeda šokolaadi küpsetuskotti ja koti panen kuuma vette (aga koti sisse ei tohi vesi pääseda), kui šokolaad on sulanud ühtlaseks siis lõikan koti otsast väikese nurga maha ja joonistan või kirjutan küpsetuspaberile soovitud kujundeid. Küpsetuspaberi koos kujunditega tõstan külmkappi, et need saaksid korralikult ära tahkuda. Hiljem võtan õhukese noa abiga kujundid paberi küljest lahti ja asetan tordile.
No comments:
Post a Comment