Monday, May 18, 2009

Maasika - valge šokolaadikook

Emadepäevaks tegin lihtsat valge šokolaadikooki, mille tegemiseks pole vaja ahju kasutada ega zelatiiniga mässata. Selle koogi juures on põhinõks sulašokolaad täiesti maha jahutada, muidu kipub tainas tükki minema (kui nii juhtub võib mikser hädast välja aidata).

Põhi:

200 g küpsiseid

75 g võid

Täidis:

300 g maasikad

400 g kohupiimapastat

125 g mascarponet

300 g valget šokolaadi

2 dl vahukoort

Murenda küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja. Lõika maasikad neljaks ja kata koogipõhi maasikasektoritega. Sulata šokolaad kuumaveevannil ja jahuta. Sega jahtunud šokolaad, kohupiim, mascarpone ja vahustatud koor. Kalla segu vormi ja tõsta külmkappi. Lase koogil tarduda üleöö ja enne serveerimist kaunista maasikate, füüsalite või riivitud šokolaadiga.

Šokolaadist kaunistuste tegemiseks panen tükeldatud tumeda šokolaadi küpsetuskotti ja koti panen kuuma vette (aga koti sisse ei tohi vesi pääseda), kui šokolaad on sulanud ühtlaseks siis lõikan koti otsast väikese nurga maha ja joonistan või kirjutan küpsetuspaberile soovitud kujundeid. Küpsetuspaberi koos kujunditega tõstan külmkappi, et need saaksid korralikult ära tahkuda. Hiljem võtan õhukese noa abiga kujundid paberi küljest lahti ja asetan tordile.

No comments:

Post a Comment