Kuna õhtusöögiks ostetud tervest lõhest jäi parasjagu üle, siis otsisin mingit uut lõhepirukat. Kui silm sellel retseptil pidama jäi, siis teadsin kohe, et see on midagi minule, kala-brokkoli-juust on ideaalne kooslus, mis annab tulemuseks täiustatud harmoonilise maitse.
Põhi:
125 g võid
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 keedetud kartulit
2-3 spl hakitud tilli
Täidis:
500 g lõhefileed
1 tl soola
o,5 tl sidrunipipart
1 porru
1 brokoli
2 muna
2 dl hapukoort
0,5 tl sidrunipipart
0,25 tl soola
200 g riivjuustu
Lõika lõhefilee kuubikuteks, maitsesta soola ja pipraga. Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sool. Lisa pehme või, riivitud kartulid ja till. Sega ühtlaseks tainaks, suru see võitatud lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Lõika porru viiludeks ja brokoli õisikuteks. Keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees. Nõruta ja tõsta koos lõhekuubikutega tainale. Klopi munad ja hapukoor, lisa soola ja sidrunipipart. Vala segu vormi ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200 kraadises ahjus 35 minutit.
No comments:
Post a Comment