Wednesday, June 17, 2009

Šokolaaditäidisega kringel

Võtsin siis ka ette kringliteo, see kukkus üllatavalt hästi välja, ilmselt nüüd on mind mõneks ajaks haaranud pärmitaigna vaimustus. Kringel oli parim muidugi kergelt ahjusoojana, kuigi täidis andis talle mõnusa mahlakuse, muutus ta järgmiseks päevaks ikka natuke kuivaks. Peab proovima ilmselt erinevaid säilitamise nippe.



Tainas:

50 g toasooja pärmi

4 dl käesooja piima

200 g toasooja võid

ca 1 kg jahu

4 toasooja muna

4 spl suhkrut

1 tl soola

Täidis:

200 g võid

1 dl kakaopulbrit

2,5 dl suhkrut

Määrimiseks:

1 muna

Kaunistamiseks:

tuhksuhkrut

Mina tegin kringlit oma pere jaoks, sel juhul piisas täiesti poolest antud kogusest.
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust, sega läbi. Sõtku tükkidena hulka toasoe või, siis ükshaaval munad ja ülejäänud jahu. Sõtku senikaua, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta üheks tunniks kerkima. Täidise tarvis sega toasoe või kakao ja suhkruga. Rulli tainas piklikuks nelinurgaks. Määri täidis peale ja rulli tainaplaat tihedalt kokku. Lõika rull kaheks ja tõsta mõlemad pooled küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja põlmi kokku palmikuks. Kinnita otsad, et täidis välja ei voolaks. Keera palmik hobuserauakujuliseks või vormi kringliks, määri pealt munaga. Küpseta 175 kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kringel on kauni värviga. Lase rätiku all jahtuda ja puista tuhksuhkruga üle.

1 comment:

  1. Tervist. Süüa tahaks.
    Tanel võiks kah blogi teha.
    Häid jõule.

    ReplyDelete