Sunday, June 14, 2009

Vaarika-juustukook

Pisikese 7-kuu sünnipäeva puhul tegin valge šokolaadiga ja vaarikatega juustukooki. Transpordi käigus sai tordi väljanägemine väheke kannatada, aga maitset see ei rikkunud. Tavaliselt suhtun skeptiliselt riivitud sidruni kooresse (panen reeglina vähem, kui retseptis ette nähtud), aga selle koogi puhul oli see nüanss küll väga omal kohal, sulandudes oivaliselt magusa šokolaadi ja hapukate vaarikatega.


Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

100 g sulatatud võid

Täidis:

400 g maitsestamata toorjuustu

1,5 dl suhkrut

2 muna

1 sidruni riivitud koor

3 dl vaarikaid

50 g valget šokolaadi

3 dl hapukoort

3 spl suhkrut

Kaunistamiseks:

50 g valget šokolaadi

vaarikaid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 175 kraadi juures 5-6 minutit. Täidise tegemiseks vahusta omavahel toasoe toorjuust, suhkur, munad ja riivitud sidrunikoor. Sega hulka vaarikad ja vala täidis koogipõhjale. Küpseta 30-35 minutit. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega hapukoor suhkruga ja lisa sulatatud šokolaad. Määri ettevaatlikult koogile. Küpseta veel 15-20 minutit. Lase koogil jahtuda ja pane üheks ööks külma. Kaunista vaarikate ja riivitud valge šokoaadiga.

No comments:

Post a Comment